Bugatti Rimac Automobili

Bugatti Rimac Automobili je hrvatska tvrtka za proizvodnju električkih vozila, pogonskih sustava i sustava baterija.

Bugatti Rimac Automobili je hrvatska tvrtka za proizvodnju električkih vozila, pogonskih sustava i sustava baterija. Tvrtka je poznata po proizvodnji najbržeg električnog automobila NEVERA. Snažan fokus na razvoj vlastitih proizvoda i dugoročne rezultate znači da većina inženjera radi na razvoju vlastitih proizvoda. Društvo je cjelokupnim poslovanjem posvećeno pomicanju granica tehnoloških mogućnosti u segmentu električnih automobila i tehnologija. U sklopu samog razvoja automobila, Rimac Automobili razvija veliki broj sustava, komponenti i tehnologija koji će svoju primjenu i tržište pronaći kod drugih proizvođača automobila. Trenutačno tvrtka razvija novu generaciju motora, invertera, baterijskog sustava, mjenjačkog sustava i infotainmenta.

Automobilska tvrtka Bugatti Rimac Automobili, osnovana 2009. godine u Svetoj Nedelji, izrasla je iz garažnog hobija svog osnivača Mate Rimca. Primarni cilj tvrtke bio je izgraditi prvi električni sportski automobil na svijetu.

U Svetoj Nedelji, pokraj dvorca Kerestinec u tijeku je izgradnja Rimac Campusa, jedne od najveće gospodarske investicije u Hrvatskoj vrijedne 200 milijuna eura. Radi se o jednom od najvećih razvojno-istraživačkih i proizvodnih kompleksa u Europi, ne samo u automobilskoj industriji nego i kreativnim industrijama.

Informacije i rezervacije za vođene ture potražite na : https://www.rimac-automobili.com/factory-tours/