Domenikana - Ljeto u Svetoj Nedelji

Maneifestacija Domenikana - Ljeto u Svetoj Nedelji održava se od lipnja do rujna uz razne događaje i aktivnosti.

/storage/upload/clanci/domenikana_-_fb_slika_143748.jpg

Domenikana - Ljeto u Svetoj Nedelji pod zajedničkim nazivom objedinjuje sve sportske i zabavno kulturne programske aktivnosti i događanja za sve uzraste koje organiziraju brojne svetonedeljske udruge kako bi svojim sugrađanima, a i svim posjetiteljima uljepšali i pružili atraktivne sadržaje tijekom ljetnih mjeseci u našem Gradu.S navedenim projektom Domenikane na inicijativu Grada, Turističke i kulturne zajednice započeli smo 2021. godine.

Programi Domenikane - Ljeta u Svetoj Nedelji:

Festival ljubavne poezije, glazbe, meda i vina

Festival se održava na Trgu Ante Starčevića u mjesecu lipnju, a organizator je Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji. Toplo vrijeme i mnogobrojni posjetitelji omogućavaju da festival svake godine prođe u veselom ozračju sa puno dobre atmosfere, glazbe i kojom čašicom vina.

 

Dan sa vatrogascima

Dan s vatrogascima i prva pomoć održavaju se na jezeru Kipišće. Vatrogasna zajednica Grada Sveta Nedelja i Crveni Križ Samobor za najmlađe posjetitelje imaju organizirani program u kojem posjetitelji imaju priliku naučiti nešto novo. Od upoznavanja sa svetonedeljskim vatrogascima koji su im prezentirali opremu za gašenje požara, vatrogasna vozila, poligone za najmlađe, izvođenje vatrogasnih vježbi do atraktvnih vožnji čamcem po jezeru. Crveni Križ Samobor prezentira načine pružanja prve pomoći, kako sanirati ozljede, kako postupiti u slučaju sunčanice te kako postupiti u slučaju toplinskog udara.

 

Paradajz from Paradise

Gastro događaj Paradajz from Paradise održava se u mjesecu lipnju uz bajkovito jezero Kipišće i svake godine okupi velik broj posjetitelja. Tema događaja je svetonedeljska Rajska rajčica koja se ubraja među jedne od najboljih vrsta rajčica na svijetu. Za gastro ponudu zaduženi su braća Nekić koji su stvorili svoj brend Nekić trucks. Najpoznatiji su po izradi burgera i izradi koktela od rajčica. Osim toga organiziran je i zabavni program u kojem posjetitelje zabavljaju razni izvođači, a za najmlađe je organizirana radionica.

 

Hoopfest košarkaški turnir Sveta Nedelja

Košarkaški turnir se odžava na Trgu Lipa (vanjsko igralište u Orešju) u mjesecu srpnju. Na košarkaškom turniru mogu sudjelovati i djeca i odrasli. Igra se dječji turnir, amaterski turnir, turnir za poluprofesionalne i profesionalne ekipe. Uz turnir, za igrače i posjetitelje je organiziran bogat zabavno-edukativni program za djecu, grafiti radionice, hip-hop glazba, ples, druženje i gastro ponuda.

 

Kino pod zvijezdama

Kino pod zvijezdama održava se u parku Brezje. Ljetna atmosfera, veliko filmsko platno i dobro društvo je sve što je potrebno da bi ovaj događaj bio potpun. Posjetitelji imaju priliku provesti vikend uz projekciju filmova na otvorenom, a ulaz je za sve besplatan.

 

Obiteljski party

Održava se na Trgu Ante Starčevića u mjesecu lipnju. Za obitelji je pripremljen zanimljiv zabavni program u kojem mogu uživati i odrasli i djeca. Osim show programa za cijelu obitelj party se nastavlja uz DJ-a.

 

Međunarodna smotra folklora

Međunarodna Smotra Folklora održava se u Svetoj Nedelji na Kipišću u mjesecu srpnju. Svake godine okuplja brojne folklorne skupine iz raznih dijelova svijeta koji dolaze sa ciljem da predstave svoju kulturu i običaje. Nastupaju skupine iz Argentine, Brazila, Indonezije, Italije, Makedonije, Paragvaja i SAD-a te domaća folklorna društva. Tijekom večeri održava se i promocija domaćih proizvoda i suvenira Svete Nedelje.

 

Kad će taj petak?

Odgovor na ovo pitanje je jednostavno. Taj petak je već tradicionalno dio u našoj Domenikani - Ljeto u Svetoj Nedelji i baš njega svi jedva čekamo. Veliki retro 90' dance party koji se održava na otvorenom na Trgu Ante Starčevića uvijek raspleše sve uzraste. Uz odličnog DJ-a, svjetleći dance podij i rekvizite naš centar se na jedan dan pretvori u pravi disco club.

 

BBQ vikend

BBQ vikend koji se održava u Parku Kipišće, u mjesecu kolovozu, jedinstven je gastro događaj na kojem se pripremaju jela sa roštilja. Ideju za stvaranje ovog događaja dobili su braća Nekić koji su se posebno posvetili pripremi jela na vatri. Specijalitet su jela od svinjetine u kombinaciji sa raznim povrćem i umacima. Posjetitelji osim u bogatoj gastro ponudu, mogu uživati i u zabavnom pogramu, a za najmlađe je organizirana radionica.

 

Svetonedeljska fišijada

Svetonedeljska fišijada, koja se održava u mjesecu rujnu je tradicionalna kulinarsko-turistička manifestacija i natjecanje u pripravljanju fiša na jezeru Rakitje. Posebnu atrakciju fišijade čini kuhanje fiša u najvećem kotlu u Hrvatskoj od 600 litara. Ekipe koje pripremaju fiš dolaze iz svih krajeva Hrvatske, a 23. Svetonedeljska fišijada koja se održala 2023. godine ostvarila je do sada najveći broj natjecateljskih ekipa. Tijekom programa održava se prezentacija i prodaja domaćih proizvoda i rukotvorina. Posjetitelji osim u besplatnoj degustaciji fiša, uživaju i u bogatom zabavnom programu.

 

FotOOko - Dan fotografije

FotOOko je Dan fotografije u Svetoj Nedelji, a ujedno i najiščekivaniji fotografski event godine. Tada svi posjetitelji, amateri i profesionalni fotografi imaju piliku otkriti nešto novo u svijetu fotografije.

 

U sklopu sportskog programa tijekom cijelog ljeta sugrađani mogu uživati u plivanju, rukometu, atletici, nogometu, stolnom tenisu, košarci, karateu, sportskom ribolovu, boot kamp aktivnostima za djecu i odrasle, biciklijadi, rekreativnim šetnjama po Svetondeljskom bregu.

 

Organizatori: Grad Sveta Nedelja, Turistička zajednica Grada Svete Nedelje, Kulturna zajednica grada Svete Nedelje, Svenkom d.o.o.

Suorganizatori: Kulturna zajednica Grada Svete Nedelje, Sportska Zajednica Grada Svete Nedelje, Vatrogasna zajednica Grada Svete Nedelje, Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji, Koordinacijski odbor Grad prijatelj djece, Udruga Kameleon Sveta Nedelja, Mjesni odbori.

Sve najave novosti možete pratiti na Facebook stranici Domenikane, Turističke zajednice grada Svete Nedelje, Grada Svete Nedelje.