Jezero i park Kipišće

Jezero i park Kipišće omiljeno je okupljalište djece i mladih.

Moderno uređen park i jezero Kipišće smješten je u naselju Strmec uz Ulicu kralja Tomislava.

Omogućuje ugodan boravak u prirodi i idealno je mjesto za obiteljsku šetnju s malom djecom, osobama s invaliditetom te različite vrste rekreacije za djecu i odrasle.

Uređena šetnica oko jezera dužine oko 500 metara s klupama za odmor idealna je za laganu obiteljsku šetnju s malom djecom.

Posebna atrakcija na jezeru su patke i graciozni labodovi koji su vrlo druželjubivi i rado poziraju uz sam rub jezera. Ukoliko želite, možete im ponuditi kukuruz, druge sjemenke ili salatu. Ove ptice vole kruh, ali on nije za njih zdrav pa ga ipak izbjegavajte.

U sklopu parka nalazi se veliko dječje igralište opremljeno drvenim brodom, klackalicama, ljuljačkama, penjalicom s toboganom i sl.

Odrasli se također mogu rekreirati na fitness spravama za vježbanje na otvorenom.

Za posjetitelje su u parku postavljeni drveni stolovi i klupe za odmor.

Sve staze u parku te staza oko jezera prilagođene su osobama s invaliditetom izgrađenom kao i prilaz jezeru s izgrađenom rampom koja omogućava pristup invalidskim kolicima.

Park Kipišće također je često odredište brojnih biciklista koji se zaustavljaju ili provozaju oko jezera. Park je za potrebe biciklista opremljen stalcima za parkiranje bicikala te stalkom za besplatan servis bicikala.

Park je opremljen i sanitarnim čvorom.

U neposrednoj blizini nalazi se i pizzeria La Romantica (50 m od jezera Kipišće).