Rimac Automobili

Rimac Automobili je hrvatska tvrtka za proizvodnju vrhunskih električnih vozila osnovana 2009. godine sa sjedištem u Svetoj Nedelji.

Rimac Automobili je hrvatska tvrtka za proizvodnju električkih vozila, pogonskih sustava i sustava baterija. Tvrtka je poznata po proizvodnji najbržeg električnog automobila CONCEPT ONE. Snažan fokus na razvoj vlastitih proizvoda i dugoročne rezultate znači da većina inženjera radi na razvoju vlastitih proizvoda. Društvo je cjelokupnim poslovanjem posvećeno pomicanju granica tehnoloških mogućnosti u segmentu električnih automobila i tehnologija. U sklopu samog razvoja automobila, Rimac Automobili razvija veliki broj sustava, komponenti i tehnologija koji će svoju primjenu i tržište pronaći kod drugih proizvođača automobila. Trenutačno tvrtka razvija novu generaciju motora, invertera, baterijskog sustava, mjenjačkog sustava i infotainmenta.

Automobilska tvrtka Rimac Automobili, osnovana 2009. godine u Svetoj Nedelji, izrasla je iz garažnog hobija svog osnivača Mate Rimca. Primarni cilj tvrtke bio je izgraditi prvi električni sportski automobil na svijetu.

Turističke ture za posjetitelje

Osim proizvodne djelatnosti, tvornica Rimac Automobili organizira vođene turističke ture za posjetitelje, poslovne partnere i grupe koji mogu upoznati inovativne procese stvaranja novih tehnologija i superautomobila 21. stoljeća. U ponudi je standardan obilazak koji traje otprilike 1 sat i 30 minuta, a uključuje kratki uvod vodiča o postanku tvrtke, posjetu Showroomu te odjelima Machining, CNC obrada, Proizvodnja kompozita, Lakirnica, Sastavljanje vozila, Odjeli istraživanja i razvoja (inženjeri) te posjet Greyp Bikes tvornici. Osim standardnog, moguće je dogovoriti i premium razgled koji osim svega navedenog uključuje i 10 minutnu testnu vožnju na Greyp G12 na električnom biciklu. Turistički obilazak tvornice Rimac Automobila brzo se pretvara u jednu od popularnijih turistička atrakcija hrvatske.

Web: www.rimac-automobili.com

E-mail: info@rimac-automobili.com

Informacije i rezervacije:
Ljubljanska 7, Sveta Nedelja
10431 Sveta Nedelja
Tel: +385 (1) 5634 592