Santa Domenica Spartan Trifecta Weekend 2024

SPARTAN je svjetski poznata utrka sa preprekama koja se 2023. godine po prvi put održala u Hrvatskoj. Sveta Nedelja imala je čast da se utrka organizira baš ovdje, u našem gradu. Utrka se održala na jezeru Orešju te djelom na rijeci Savi.

/storage/upload/clanci/spartan_cro_samir_kurtagic_2558_125931.jpg

Na utrci je sudjelovalo nešto više od 1 500 natjecatelja koji su stigli iz oko 20 zemalja svijeta. Izazovna staza, visoke ljetne temperature i mnogobrojne prepreke nisu slomile sportski duh natjecatelja Spartanaca koji su sudjelovali na utrci.

 

Utrka se održala u 2 dana. Prvi dan se trčala BEAST utrka u kojoj natjecatelji moraju otrčati 21 km te proći 30 prepreka. Drugi dan trčala se SUPER utrka od 10 km sa 25 prepreka te SPRINT utrka od 5 km i 20 prepreka. Također se trčala i KIDS utrka u kojoj su sudjelovala djeca. Oni najhrabriji mogli su prihvatiti ultimativni izazov i odabrati vikend Trifecta propusnicu i savladati sve 3 utrke u jednom vikendu.

 

Neke od prepreka koje su natjecatelji morali proći su bile: penjanje po užetu, penjanje po mreži, provlačenje ispod bodljikave žice, bacanje koplja, a na samom kraju su natjecatelji morali preskočiti vatru kako bi uspješno završili utrku.

 

! 20. i 21. srpnja 2024. Sveta Nedelja ponovno će ugostiti ovaj sjajan sportski događaj i upisati Hrvatsku na kartu 37 zemalja svijeta koje organiziraju Spartan Race !

Pridružite se ponovno Spartan utrci u Hrvatskoj kao natjecatelj te izazovite sebe mentalno i fizički na terenu punom prepreka ili kao volonter i pomozite u organizaciji najekstremnije utrke u Hrvatskoj.

 

Link do web stranice: https://hr.spartan.com/hr

Link do registracija: https://hr.spartan.com/hr/race/detail/7954/overview?index=0

Link do volontera: https://hr.spartan.com/hr/about/volunteers