Tip šetnje: Ribolov

Sportski ribolov na svetonedeljskim jezerima

Svetonedeljsko područje uz rijeku Savu bogato je jezerima na kojima je razvijen športski i rekreativni ribolov.

Najveća i najpoznatija jezera nalaze se u Rakitju koja se prostiru na oko 210 ha površine, te jezera u Strmcu, jezero Orešje i Kerestinec. O čistoći i uređenosti jezera brinu lokalna športska ribolovna društva koje vode brigu i o poribljavanju jezera prilikom čega sa pusti i do 20-ak tona ribe godišnje.

Svetonedeljska jezera, poglavito ona u Rakitju, pa jezera u Strmcu,Orešju i Kerestincu ne privlače samo ribolovce rekreativce, već su mamac koji će zagristi i svaki pravi sportski ribolovac jer tu obitavaju kapitalni primjerci šarana, amura i ostalih vrsta riba. Na najatraktivnijoj lokaciji u Rakitju održavaju se i velika međunarodna natjecanja u sportskom ribolovu.

Ugodan boravak u lijepom prirodnom okruženju mamac je svakom sportskom i rekreativnom ribiču, a užitak zna biti još veći kada se na udici nađu kapitalni primjerci riba kao što je šaran od 31,10 kg ulovljen na jezerima u Rakitju što je i zadnji rekord u Hrvatskoj.

Velik broj trofeja i priznanja nalaze se u ribičkim domovima koji se također mogu razgledati. Zbog kapitalnih primjeraka slatkovodnih riba, jezera su privlačna ne samo domaćim nego i velikom broju stranih ribolovaca koji su česti gosti na našim jezerima.

Osim ribolova obale jezera idealna su za rekreaciju,vožnju biciklima, šetnje i obiteljske izlete.

Nakon ribolova preporučamo i predah uz okrijepu u nekima od obližnjih ugostiteljskih objekata: Pizzeria Jezero, Izletište Suhina, Restoran Sevdah, Krčma kod Marka

Ribolovne dozvole mogu se kupiti u ribičkim domovima te kod ribočuvara.

Informacije:

ŠRD "Rak" Rakitje
Rakitje, Ribička ulica 6
10 437 Bestovje
Mob: +385 (98) 617 556
www.rak-rakitje.hr
srd.rak@zg.t-com.hr

ŠRD "Štuka" Strmec
Strmec, Vladimira Nazora 13
10434 Strmec
www.stuka-strmec.hr


ŠRD "Sloga" Orešje
Orešje, Savksa bb
Mob: +385 (98) 325 939
info@srd-oresje.com
www.srd-oresje.com

ŠRD "Som" Kerestinec
Kerestinec, Kerestinečka cesta

Mob: +385 (98) 773 709