Jezera Strmec

Ribolovna zona Strmec nalazi se u vodozaštitnom području vodocrpilišta Strmec koje broji 22 većih i manjih jezera. Strmečka jezera nude odmor i ribolov u lijepoj i očuvanoj prirodi.

Ribolovna zona Strmec nalazi se u vodozaštitnom području vodocrpilišta Strmec koje broji 22 većih i manjih jezera, rukavac „ZGORELA PREČKA“, potok Rakovicu u dužini od 4,9 km te desnu obalu rijeke Save koja se proteže od skele u mjestu Medsave do Podsusedskog mosta u dužini od 4,6 km.  Razina vode u jezerima ovisi o vodostaju rijeke Save. Športsko-ribolovno društvo „Štuka“ Strmec gospodari vodenim površinama jezera Strmec. U jezerima prevladavaju slatkovodne ribe: šaran, amur i som, a u rijeci Savi štupster, mrena i som.

Nadzor na jezerima obavlja ribočuvar. Tijekom godine na jezerima se održavaju natjecanja i zabave. Ekipe ŠRD „Štuka“ Strmec su višestruki prvaci Zagrebačke županije.

Godišnju dozvolu za ribolov možete kupiti u uredu ŠRD „Štuka“ Strmec, a dnevne dozvole u ugostiteljskim objektima u Strmcu. Strmečka jezera nude odmor i ribolov u lijepoj i očuvanoj prirodi. Uz glavno jezero nalazi se poučna staza Ornitološkog rezervata.

RIBOLOVNE DOZVOLE

Dnevne dozvole

• Dnevne dozvole u gostioni TE-RO kod Fabeka, u centru kod kružnog toka

• U našem mjesnom Domu (ulaz sa zadnje strane) je ured SRD Štuka Strmec. Radno vrijeme od 1. do 7. mjeseca je subotom od 15-18 sati.

Godišnje dozvole

Sportsko ribolovno društvo Štuka iz Strmca izdaje i godišnje ribolovne dozvole za ribolov u našoj Zoni, prvenstveno za članove društva, ali i za buduće zainteresirane, a mogu se nabaviti u službenim prostorijama ŠRD Štuka u Strmcu, Nazorova 13.

Kontakt:
Športsko ribolovno društvo "Štuka" Strmec
Ulica Vladimira Nazora 13, Strmec
10 434 Strmec
Predsjednik: Boris Vacka +385 98 9061 980
Tajnik: Sebastijan Šikac +385 99 3113 970
E-mail: info@stuka-strmec.hr