Jezero Orešje

Uz ribolov, jezero Orešje, idealno je za obiteljsku šetnju ili vožnju biciklima ( dužine obale cca.4 km).

Uz ribolov, jezero Orešje idealno je za obiteljsku šetnju ili vožnju biciklima (dužina obale cca.4 km). Športsko-ribolovno društvo „Sloga“ Orešje gospodari vodenom površinom jezera Orešje od ukupno 39 hektara koje se nalazi u vodozaštitnom području vodocrpilišta Strmec.

U jezeru obitavaju sve vrste slatkovodnih ciprinidnih riba,a prevladavaju šaran, amur, štuka, smuđ i som. Na jezeru vrijedi pravilo puštanja navedenih riba težih od 5 kilograma. Nadzor na jezeru i ribolovcima vrši ribočuvarska služba kao i interna kontrola društva.

Godišnje i dnevne dozvole za ribolov mogu se kupiti u ribarskoj kući. Tijekom godine na jezeru Orešje se održavaju razna natjecanja. Najveći ulovljeni primjerci pojedinih vrsta riba: som 104 kg , šaran 22 kg, štuka 15 kg, smuđ 11 kg, amur 18 kg. Također na jezeru obitavaju labudovi i razne vrste ptica močvarica.Obala jezera idealna je za obiteljsku šetnju ili vožnju biciklima (dužina obale cca. 4 km).

RIBOLOVNE DOZVOLE

Kupnja godišnje dozvole za rekreacijsko-sportski ribolov te uplate godišnje članarine za društvo može se obaviti petkom od 17-19 sati u prostorijama “Ribarske kuće” na jezeru Orešje ili dogovorno s blagajnikom gos. Kristijan Malunec na tel. 01/3372 452. Uplata se može izvršiti u 2 (dvije) rate.

Godišnju dozvolu mogu kupiti i strani državljani uz predočenje uvjerenja o položenom ribolovnom ispitu.

Od dana 01.01.2024 godine sukladno Pravilniku te novonastalim uvjetima prodaje ribolovnih dozvola donesena je odluka o novim cijenama ribolovnih dozvola i to;

  • Jednodnevna dozvola – 15,00 €
  • Trodnevna dozvola – 45,00 €
  • Godišnja dozvola seniori – 100,00 €
  • Godišnja dozvola Žene i juniori – 60,00 €
  • Godišnja dozvola kadeti – 10,00 €

Kod kupnje bilo koje od navedenih dozvola uz dosadašnje podatke dužni ste imati i email adresu na koju povratno dobivate kupljenu dozvolu.

Uplatu izvršiti najkasnije do 31.03. kako bi se na vrijeme kupila riba i izvršili planirano poribljavanje. Nakon navedenog roka za uplate cijena uplate povećava se za 20%.

Informacije i propisi uz kupljenu dnevnu kartu na jezeru Orešje

Dnevna karta kupuje se na jezeru Orešje uz obaveznu telefonsku najavu.

Cijena dnevne karte iznosi 15,00 €, a ista vrijedi jedan (kalendarski) dan odnosno od svitanja do sumraka sukladno godišnjem dobu.

Kupnjom dnevne dozvole ribolovac ima pravo na ribolov sa tri ribolovna pribora sa po jednom udicom po priboru te obavezno mora imati podmetač i podlošku prilikom oslobađanja ribe.

Kupnjom dnevne karte ribolovac ne ostvaruje pravo na zadržavanje ili uzimanje ulovljene ribe

Ribolovac je dužan mjesto ribolova ostaviti čisto i uredno.

Na obali jezera dozvoljeno je paljenje vatre pod stalnim nadzorom.

Nepridržavanjem navedenih propisa od strane ribolovaca Šrd “Sloga” Orešje ima pravo podnjeti Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv počinitelja prekršaja.

Ribolov iz čamaca dozvoljen je za vikend, državne praznike i blagdane; osim u vrijeme lovostaja štuke od 01.02. do 31. 03. također u tom periodu nije dopušteno varaličarenje.

 

Kontakt:

Športsko - ribolovno društvo "Sloga" Orešje

Savska bb, Orešje

10 434 Strmec

Predsjednik: Petar Šikac +385 (98) 325 939

Kontakt osoba(e)

Predsjednik Petar Šikac

+385 98 325 939 info@srd-oresje.com

Športsko - ribolovno društvo "Sloga" Orešje

Savska 20, Orešje

10434 Strmec

Tajnik Zlatko Ranogajec

+385 91 2543 737 info@srd-oresje.com

Športsko - ribolovno društvo "Sloga" Orešje

Savska 20, Orešje

10434 Strmec