BBQ Weekend

BBQ vikend koji se održava na jezeru Kipišće, u mjesecu kolovozu, jedinstven je gastro događaj na kojem se pripremaju jela sa roštilja.

/storage/upload/clanci/cream_and_brown_photographic_beauty_site_launch_website_(3)_112012.png

Ideju za stvaranje ovog događaja dobili su braća Nekić koji su se posebno posvetili pripremi jela na vatri. Specijalitet su jela od svinjetine u kombinaciji sa raznim povrćem i umacima. Posjetitelji osim u bogatoj gastro ponudi, mogu uživati i u zabavnom programu, a za najmlađe je organizirana radionica.

Ovogodišnji BBQ Weekend je, unatoč kišnoj suboti, u nedjelju na jezeru Kipišće ponovno oživio mirisima roštilja i odličnom atmosferom! Posjetitelji su uživali u izvrsnoj hrani, druženju uz jezero, dječjim radionicama i glazbenom programu koji je zaokružio pravi vikend za pamćenje.

Posebnu pozornost privukla su gastro majstorstva braće Marina i Josipa Nekića, koji su i ove godine priredili pravu roštiljsku čaroliju — spoj tradicionalnih specijaliteta i suvremenih okusa iz smokera. Uz njih, kulinarsku scenu dodatno su obogatili Duje Pisac i Tomislav Turčan, majstori pripreme mesnih delicija na otvorenoj vatri.

Prava atrakcija bila je i priprema janjećih koljenica u peki Limarije Sebastijan, koja je oduševila ljubitelje domaće, rustikalne kuhinje. Gurmansko iskustvo zaokružio je poznati koktel majstor Karlo Ferenčak (bar Urania), koji je pripremio jedinstvene mindblower koktele s Barun likerom i Kikkoman soja sosom, savršeno usklađene s jelima s roštilja.

„BBQ Weekend privlači posjetitelje s područja cijele Zagrebačke županije, ali i šire. Na ovaj način ne promoviramo samo gastronomiju, već i grad Svetu Nedelju kao destinaciju za odmor, zabavu i dobru hranu“, izjavio je gradonačelnik Dario Zurovec.

Cilj događanja je istaknuti ljepotu i kompleksnost pripreme hrane na vatri, s posebnim naglaskom na dim koji doprinosi bogatstvu okusa i aromi svakog jela.

„Ovaj događaj dokaz je kako spoj prirode, tradicije i moderne kulinarske scene može privući i oduševiti posjetitelje. Posebno mi je drago što smo na BBQ Weekendu imali priliku predstaviti i nova jela poput dimljenog lososa u smokeru, koji daje suvremen štih našoj turističkoj i gastro ponudi. Drago mi je što je BBQ Weekend postao mjesto gdje se susreću lokalna proizvodnja, kreativni kuhari i odlična zabava“, istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Svete Nedelje Renata Vlahović.

„Drago mi je što smo imali priliku na BBQ Weekendu predstaviti i klasična i moderna jela te vidjeti osmijehe posjetitelja dok uživaju u svakom zalogaju. U smoker smo stavili i klasike i poneki eksperiment, a reakcije su bile sjajne i to nam daje poticaj za dalje“, dodao je Marin Nekić.

Uz savršenu hranu, za one najmlađe, prije povratka u školske klupe i jesensku rutinu, organizirane su besplatne kreativne radionice izrade naljepnica za djecu od 8 do 15 godina, koje je vodio Krešimir Golubić, poznatiji kao Leon GSK.

Za dobru atmosferu i zabavne taktove tijekom cijelog vikenda pobrinuli su se acoustic duo HANDS & VOICE, čije su izvedbe upotpunile ljetni ugođaj uz jezero.