BBQ Weekend
BBQ vikend koji se održava na jezeru Kipišće, u mjesecu kolovozu, jedinstven je gastro događaj na kojem se pripremaju jela sa roštilja.
Ideju za stvaranje ovog događaja dobili su braća Nekić koji su se posebno posvetili pripremi jela na vatri. Specijalitet su jela od svinjetine u kombinaciji sa raznim povrćem i umacima. Posjetitelji osim u bogatoj gastro ponudi, mogu uživati i u zabavnom programu, a za najmlađe je organizirana radionica.
Ovogodišnji BBQ Weekend je, unatoč kišnoj suboti, u nedjelju na jezeru Kipišće ponovno oživio mirisima roštilja i odličnom atmosferom! Posjetitelji su uživali u izvrsnoj hrani, druženju uz jezero, dječjim radionicama i glazbenom programu koji je zaokružio pravi vikend za pamćenje.
Posebnu pozornost privukla su gastro majstorstva braće Marina i Josipa Nekića, koji su i ove godine priredili pravu roštiljsku čaroliju — spoj tradicionalnih specijaliteta i suvremenih okusa iz smokera. Uz njih, kulinarsku scenu dodatno su obogatili Duje Pisac i Tomislav Turčan, majstori pripreme mesnih delicija na otvorenoj vatri.
Prava atrakcija bila je i priprema janjećih koljenica u peki Limarije Sebastijan, koja je oduševila ljubitelje domaće, rustikalne kuhinje. Gurmansko iskustvo zaokružio je poznati koktel majstor Karlo Ferenčak (bar Urania), koji je pripremio jedinstvene mindblower koktele s Barun likerom i Kikkoman soja sosom, savršeno usklađene s jelima s roštilja.
„BBQ Weekend privlači posjetitelje s područja cijele Zagrebačke županije, ali i šire. Na ovaj način ne promoviramo samo gastronomiju, već i grad Svetu Nedelju kao destinaciju za odmor, zabavu i dobru hranu“, izjavio je gradonačelnik Dario Zurovec.
Cilj događanja je istaknuti ljepotu i kompleksnost pripreme hrane na vatri, s posebnim naglaskom na dim koji doprinosi bogatstvu okusa i aromi svakog jela.
„Ovaj događaj dokaz je kako spoj prirode, tradicije i moderne kulinarske scene može privući i oduševiti posjetitelje. Posebno mi je drago što smo na BBQ Weekendu imali priliku predstaviti i nova jela poput dimljenog lososa u smokeru, koji daje suvremen štih našoj turističkoj i gastro ponudi. Drago mi je što je BBQ Weekend postao mjesto gdje se susreću lokalna proizvodnja, kreativni kuhari i odlična zabava“, istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Svete Nedelje Renata Vlahović.
„Drago mi je što smo imali priliku na BBQ Weekendu predstaviti i klasična i moderna jela te vidjeti osmijehe posjetitelja dok uživaju u svakom zalogaju. U smoker smo stavili i klasike i poneki eksperiment, a reakcije su bile sjajne i to nam daje poticaj za dalje“, dodao je Marin Nekić.
Uz savršenu hranu, za one najmlađe, prije povratka u školske klupe i jesensku rutinu, organizirane su besplatne kreativne radionice izrade naljepnica za djecu od 8 do 15 godina, koje je vodio Krešimir Golubić, poznatiji kao Leon GSK.
Za dobru atmosferu i zabavne taktove tijekom cijelog vikenda pobrinuli su se acoustic duo HANDS & VOICE, čije su izvedbe upotpunile ljetni ugođaj uz jezero.













